SZOLGÁLTATÁSOK

A KÖZÖSSÉGÉRT

Szervezetünk szakmai kompetenciáit kihasználva programjainkat és szolgáltatásainak nem csak tagjainknak szeretnénk nyújtani, hanem  egyre több érdeklődő számára elérhetővé tenni, korrekt áron áron és megbízhatóan.

TÚRAVEZETÉS, SZAKVEZETÉS
Barlangtúrák kezdőknek és haladóknak a Bükkben és a Kárpát-medencében

Magyarország barlangjai „ex lege” védettséget élveznek, nagy részük csak engedéllyel és barlangi túravezetővel látogatható. A csoport tagjainak tapasztalataihoz mérten különböző nehézségű barlangokat ajánlunk a teljesen kezdőktől a kötéltechnikai tudást igénylőkig.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Gyalogtúrák szakvezetéssel a Bükkben és a Bükkalján

Ha nagyobb társasággal, egyedi igényekkel szeretne túravezetést rendelni, kérjen egyedi ajánlatot! A csoport igényeihez igazodva alakítjuk ki a túra útvonalát (látnivalók, táv és szintkülönbség). Lehetőség nyílik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra rejtett értékeinek felfedezésére, köztük a titokzatos kaptárkövek megismerésére.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

A szakvezetések, terepi előadások, túravezetések díjai (tájékoztató jelleggel):

– 4 óra időtartamig 500 Ft/fő-től, de minimum 12.000 Ft

– 4 óra időtartam felett 800 Ft/fő-től, de minimum 20.000 Ft

A pontos ár függ a létszámtól, az időponttól (hétköznap/hétvége) és a helyszíntől is.

Gyalogtúra ajánlataink:

1. A Hungarikummá nyilvánított bükkaljai kőkultúra értékeinek bemutatása Eger mellett: A Nyerges-tető és a Mész-hegy kaptárköveinek megtekintése, bújók, kőhodály felkeresése. Természetes élőhelyek, szőlőhegyek. Bővebben

2. A Hungarikummá nyilvánított bükkaljai kőkultúra értékeinek bemutatása Szomolyán: A Kaptár-réten 8 kaptárkövön összesen 117 db fülke található. A közeli kilátóból a lankás dombvonulatokra és a falura is szép látvány nyílik. A barlanglakásos tájházban a paraszti élet használati tárgyait bemutató kiállítás látható. Pincékben borkóstolási lehetőség. Bővebben

3. A Hungarikummá nyilvánított bükkaljai kőkultúra értékeinek bemutatása Demjénben: kaptárkövek, remete-lak, kőhodály, felhagyott kőbányák, pincesorok, kőfaragások. Bővebben

4. A Bükk geológiai bemutatása Szarvaskőben: bazalt párnalávák, mangángumós pala, miocén kagylós homok. Pazar kilátás a Vodafone-kilátóból és a Szarvaskői várból. Bővebben

Téli hegymászótúrák a Magas-Tátrában, a Kárpátokban és az Alpokban

Gyakorlott túrázóknak, akik szeretik a téli, havas, jeges körülményeket. Technikás terepen, mély hóban, hágóvassal, esetenként összekötve kell haladni. Kezdőknek oktatással együtt. Felszerelés (beülő, kantár, sisak, hágóvas, jégcsákány) korlátozott számban nálunk is bérelhető.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Via ferrata Magyarországon és az Alpokban

A via ferrata olyan hegyi út, ahol létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást. Gyakorlattól és állóképességtől függően, a könnyűtől a nehéz szintig (A-E) különböző ajánlatok. Felszerelés (beülő, kantár, sisak) korlátozott számban nálunk is bérelhető.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Kerékpártúrák a Bükkben és a Bükkalján

Kerékpáros túrák szervezése elsősorban a Bükkben, Bükkalján, és a Tisza-tónál, gyerekeknek és felnőtteknek, kis forgalmú közutakon és erdei utakon. A csoport igényeihez igazodva alakítjuk ki a túra útvonalát (táv és szintkülönbség). Főleg a nyári melegben esik jól a tekerés közbeni hűsítő szél.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Vízitúrák a Tisza-tavon

Magyarország folyószabályozás előtti állapotait idéző mocsárvilágával a Tisza-tó hazánk egyik legkülönlegesebb vízitúra-célpontja. A kiterjedt nádasok közt kanyargó morotvák, tavak és folyómedrek láncolata kiváló élőhelyet biztosít számtalan védett vízimadarunknak, melyeket vezető segítségével testközelből figyelhetünk meg természetes élőhelyükön. A néhány órás programoktól a több napos vízitúrákig.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Csillagászati bemutató és éjszakai túrák

Éjszaka az erdő teljesen más képet mutat, mint nappal. A szakvezetett éjszakai túra közben lehetőség nyílik éjszakai állatok megfigyelésére is.Csillagászati bemutatóinkon megismerkedhetnek a természetes éjszakai égbolt látványával, csillagképekkel, bolygókkal, galaxisokkal. Az objektumok megfigyelését teleszkóp segíti, mely egyedülálló élményt nyújt mindenki számára. A program megtartása csak derült idő esetén lehetséges!

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

SZAKMAI TEVÉKENYSÉGEK

– Ismeretterjesztő kiadványok szerkesztése és kivitelezése,

– Tanösvények, földtani és a természetismereti bemutatóhelyek tervezése és kivitelezése,

– Természet- és környezetvédelmi tanácsadás,

– Ökoturisztikai tanácsadás, projektek tervezése és kivitelezése,

– Kultúrtörténeti- és természeti értékleltár készítése,

– Egyedi tájértékek felmérése (TÉKA).

ESZKÖZBÉRLÉS
Megnevezés Ár
Sisak 800 Ft/nap
Beülő 800 Ft/nap
Energiaelnyelő kantár 800 Ft/nap
Ferrata szett (sisak + beülő + kantár) 2000 Ft/nap
Ferrata szett hétvégi kedvezmény 3000 Ft/hétvége
Hágóvas 1000 Ft/nap
Jégcsákány 1000 Ft/nap
Hágóvas + jégcsákány 1500 Ft/nap
Hágóvas + jégcsákány hétvégi kedvezmény 3000 Ft/hétvége
Kaució/eszköz 5000 Ft/eszköz
Kaució/szett vagy alkalom 10000 Ft
Hótalp 1800 Ft / nap

Hótalp hétvégére

(szombattól vasárnapig)

3000 Ft

Hótalp egész hétvégére

(péntektől vasárnapig)

4000 Ft
Késedelmi díj 800 Ft/nap/eszköz

FIGYELEM! Az eszközök átadásakor Átadás-átvételi jegyzőkönyvet írunk, és minden esetben kauciót kell fizetni (5000 Ft/eszköz, vagy 10000 Ft/szett).  A határidőre vissza nem hozott eszközök esetében késedelmi díjat számolunk fel. Az eszközökben esett károkat a bérlőnek kell megtérítenie! Az eszközöket mindenki saját felelősségére használja!

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING ÉS CSR

Ismeretterjesztő túráink és előadásaink mellett a környezettudatos nevelés részeként csapatépítő és karitatív tréningeket szervezünk és bonyolítunk le a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának (CSR) keretében közel 10 éve, mely elsődleges célja a természeti környezetben történő aktív csapatmunka. Amennyiben cége számára is fontos a természet- és környezetvédelem vagy a természetjárás, úgy örömmel szervezünk karitatív csapatépítő programokat, amivel hathat, alkothat, gyarapíthat, tehet egy igazán fontos ügyért.

Erdei környezetben szervezünk a karitatív csapatépítő programokat (turistaút-karbantartás, turistajelzés-festés, pihenőhelyek felújítása, hulladékgyűjtés) és ott rendezünk csapatépítő játékokat is (fizikai- és szellemi vetélkedők, feladatok, csapatversenyek közösségfejlesztő jelleggel). A közreműködést sajtóközléssel és támogatói megjelöléssel tesszük közzé.

Referenciák:

  • Pannon GSM Távközlési Zrt.
  • Agribrands zRt.
  • Kárpátok Alapítvány – Magyarország
  • Bringaút Egyesület
  • Outdoor Mission