LEGYÉL TAGUNK!

Egyesületünk programjai nyilvánosak, bárki számára nyitottak és nagyrészt ingyenesek vagy csupán önköltségesek, tehát az azokon való részvétel nincs tagsági jogviszonyhoz kötve.

De akkor miről is szól a tagság?
Ki lehet tag a Kaptárkő Egyesületben?

Amennyiben egyetértesz az Alapszabályunkban meghatározott céljainkkal és szeretnéd segíteni munkánkat, jelentkezhetsz hozzánk tagnak.

Alapszabályunkban meghatározott céljaink:

 „Egyesületünk célja az élő és élettelen természeti értékek és kulturális örökségünk – kiemelten a kaptárkövek és a Bükkaljai kőkultúra – védelme, az ehhez kapcsolódó tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés, oktatás, környezettudatos nevelés és információnyújtás, különféle természettudományos témákban ismeretterjesztő előadások és tanfolyamok szervezése, valamint kulturális tartalmú szabadidős programok megvalósítása.”

A tagság célja, hogy együtt gondolkozva, egymást erősítve lépjünk előre Egyesületünk céljainak megvalósítása felé. Számunkra a Tagság elsősorban összetartozást, olykor áldozatvállalást jelent a közös cél elérése érdekében. A Tagság egyfajta támogatás, segítség, személyes megerősítés természet- és környezetvédelmi feladataink elvégzéséhez.

Egyesületünk két féle tagsági módot kínál:

Rendes tag

Rendes tagjaink közé azon lelkes egyének jelentkezését várjuk, akik azon túl, hogy egyetértenek céljainkkal, – lehetőségeikhez mérten – önkéntes munkájukkal is segítik tevékenységünket és/vagy aktívan részt vesznek az Egyesület szakmai munkájában. Minimális tagsági díjat fizetnek, amely 1000 Ft/év.

Pártoló tag

Pártoló tagjaink közé azok jelentkezését várjuk, akiknek nincs lehetőségük, hogy önkéntes munkájukkal segítsék tevékenységünket és/vagy aktívan részt vegyenek az Egyesület szakmai munkájában, de ettől függetlenül követik Egyesületünk életét, népszerűsítik programjainkat, alkalmanként részt vesznek azokon és – lehetőségeikhez mérten – anyagilag is támogatják munkánkat, legalább 2000 Ft/év összeggel.

Az Egyesület rendes és pártoló tagja lehet minden olyan természetes személy, jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki Egyesületünk Alapszabályát elfogadja, valamint lehetőségeihez mérten támogatja az Egyesület működését, tevékenységét. A rendes és a pártoló tag felvételéről – kitöltött belépési nyilatkozata alapján – az Egyesület Elnöksége dönt. A kitöltött belépési nyilatkozatot elküldhetitek e-mailben az info@kaptarko.hu címre, vagy személyesen is átadhatjátok programjainkon, rendezvényeinken.

Tagdíjbefizetés:
A tagdíjbefizetés meglévő tagok esetében minden év február 28-ig esedékes, új tagok belépésénél az év során folyamatos. A tagdíj befizetésére lehetőség van:

  • készpénzben: programjainkon, rendezvényeinken;
  • banki átutalással (62800307-11021340 Eger és Környéke Takarékszövetkezet).

Kérjük a banki átutalással történő fizetéskor a közlemény rovatban tüntessétek fel a tagdíjat befizető nevét és azt, hogy „tagdíj”!

Tagsággal járó kedvezmények:
Az alábbi kedvezmények minden tagunk számára érvényesek:

  • Kedvezményes részvétel Egyesületünk által szervezett többnapos túrákon és tanfolyamokon (mindig az aktuális kiírásnak megfelelően);
  • Egyesületünk egyes felszereléseinek és eszközeinek (barlangász sisakok, via ferrata szettek, hágóvasak, jégcsákányok, hótalpak) kedvezményes bérlése (bővebb információ: info@kaptarko.hu);
  • Kedvezményes (nagykereskedelmi áron) vásárlási lehetőség turistatérképekből (bővebb információ: info@kaptarko.hu);
  • A Várkúti Dobó István Vadászház kedvezményes (500 Ft/fő/nap) igénybevétele (bővebb információ: info@kaptarko.hu);
  • A Magyar Természetjáró Szövetség névre szóló Tagszervezeti kártyája ingyenesen jár azt igénylő tagjainknak. (bővebb információ: http://mtsz.org/tagsagi_kartya_kedvezmenyek);
  • Tagjaink kedvezményes (1500 Ft-os) áron vásárolhatják meg a Magyar Természetjáró Szövetség névre szóló Természetjáró Kedvezménykártyáját (TEKA), mellyel az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózathoz csatlakozott több száz kedvezményadó pont szolgáltatásai vehetők igénybe (bővebb információ: http://termeszetjarokartya.hu és info@kaptarko.hu).

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSODAT!