Bükkaljai kőkulTÚRA

Bükkaljai kőkulTÚRA

2019 februárjától folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozatunk, melynek során 11 alkalommal, a Bükkalja más-más településeinek környékére kalauzoljuk a résztvevőket, ahol bemutatjuk a kőkultúra emlékeit és látnivalóit.

Útjaink során megismerjük a rejtélyes kaptárköveket, a hatalmas kőhodályokat, a különleges barlanglakásokat, de láthatunk majd kőbújókat, patakokon és árkokon átívelő kőhidacskákat, kőfalú házakat, kőkerítéseket, kőpadokat, művészien faragott sírköveket, út menti feszületeket és szobrokat, különleges szurdokokat, mely élményeket a Bükkalja tufába vájt ódon borospincéinek mélyén koronázzuk meg.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket minden korosztályból, a túrasorozat ugyanis nem a teljesítményről szól, hanem a Bükkalja kulturális és természeti látnivalóinak megismeréséről. A kb. 10-15 km hosszúságú távokat 6-7 óra alatt tesszük meg. Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy közben bőven akad látnivaló, melyeket részletesen be is mutatunk.

A túrasorozat útvonalai és állomásai sok újdonságot tartogatnak a korábbi résztvevőknek is, ugyanis igyekeztünk változtatni és színesíteni az előző évek programjain, így több településen is gasztronómiai rendezvényekhez kapcsoltuk a túrákat vagy helyi termékek és borok kóstolójával kedveskednek vendéglátóink.

A Bükkaljai kőkulTÚRA 2019 évi időpontjai és helyszínei (2-3 héttel az időpontok előtt jelentkezünk a részletes túrakiírásokkal):

szeptember 14. szombat : Noszvaj kőemlékei és a Galassy család forrásai (a Kemencés Naphoz kapcsolódva)
október 5. szombat: Eger és Ostoros kőemlékei (vendégünk a Hazajáró)
október 6. vasárnap: Bükkzsérc és Bogács kőemlékei (vendégünk a Hazajáró)
október 19. szombat: Demjén és Egerszalók kőemlékei
november 2. szombat: Kaptárkő-túra Egerben
november 9. szombat: Egerbakta és Sirok kőemlékei
november 30. szombat: Cserépfalu és Cserépváralja kőemlékei
december 14.: Andornaktálya kőemlékei és a Százrejtekű
Bővebb információ: info@kaptarko.hu
(A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!)