Szakvezetett túrák a kaptárkövekhez – Beszámoló

Szakvezetett túrák a kaptárkövekhez – Beszámoló

November elején 2 hétvégén is ingyenes, szakvezetett túrán vehettek részt az érdeklődők, mely alkalmak során ezúttal a Bükkalja kevésbé ismert kaptárköveit fedeztük fel. A Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai kőkulTÚRA november 2-án az Eger határában található kaptárkő előfordulások bemutatásával folytatódott, ahol Baráz Csaba a kaptárkövek kutatója kalauzolt minket.A Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meghirdetett programunk során a résztvevők megismerhették a Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű természeti terület növény- és állattani, geomorfológiai és kultúrtörténeti értékeit.

 

 

 

 

November 9-én a Bükkalja egyik legkevésbé ismert fülkés sziklacsoportjait, az Egerbakta határában emelkedő kaptárköveket,

illetve a Sirok-Rozsnaki sziklakúpokat kerestük fel Klein Dávid szakvezetésével. A reggeli találkozót követően előbb a Rozsnak-völgyi kaptárköveket kerestük fel, majd átkelve a Szóláti-patak völgyébe az Egerbakta Szent-völgy területén emelkedő kaptárkövekhez túráztunk. Innen a szemerkélő esőben az OKT érintésével a leendő tanösvény nyomvonalán túráztunk be Bátor településre, ahol a túra résztvevőit egy uzsonnával vendégeltük meg.
A szakvezetett túrák a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásának köszönhetően ingyenesek. Köszönjük a támogatást!

Comments are closed.