Bükkaljai kőkulTÚRA 2019 – Cserépfalu és környéke

Bükkaljai kőkulTÚRA 2019 – Cserépfalu és környéke

2019. november 30-án Cserépfaluból indulva folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA.
A túra során felkeressük a kissé félreeső – ezért a kevéssé ismert -, ám a környék látnivalói közül (fizikailag is) kiemelkedő Cserépi fás legelőt a Mész-hegyen, amelynek tetején egy őskori erődítmény
sánca ma is látható. Természetesen az alatta megbújó Ördögtorony kaptárkövet sem hagyjuk ki, a kettő között pedig a szürkemarhákkal legeltetett Hidegkút-laposa és a Mész-patak meredek falú szurdoka szolgál izgalmas látnivalókkal.
A program ingyenes – a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásának köszönhetően, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az alábbi linken lehet 2019. november 29. péntek, 18 óráig:
https://forms.gle/jVBSmpUoRekwniUW9

Útvonal: Cserépfalu – Millenniumi kilátó – Berezd-tető – Cserépi legelő – Mész-tető (őskori erődített telep) – Hidegkút-laposa – Mész-patak szurdoka – Ördügtorony – Cserépfalu

Nehézség: könnyű / közepesen nehéz túra 
Időtartam: 5 óra
Táv: 10 km
Szint: 200 m

Találkozóhely és időpont: Cserépfalu központjában, a Közösségi Ház előtti téren, 10 órakor (Egerből a 8:50-kor induló busszal lehet a helyszínre utazni).

Az autóval érkezők az indulás helyszínén tudnak leparkolni.
Egerbe vissza busz 16 órakor indul.

Túravezető: Kozma Attila (+36 20 801 6715)

Comments are closed.