Bükkaljai kőkulTÚRA 2019 – Sirok és Egerbakta kaptárkövei

Bükkaljai kőkulTÚRA 2019 – Sirok és Egerbakta kaptárkövei

2019. november 9-én Sirok és Egerbakta kaptárköveinek felkeresésével folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA.
A túra során meglátogatjuk a Bükkalja egyik legkevésbé ismert fülkés sziklacsoportjait, az Egerbakta határában emelkedő kaptárköveket, illetve a Sirok-Rozsnaki sziklakúpokat, melyek szintén kiesnek minden túraútvonalból.

A program ingyenes – a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásának köszönhetően -, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az alábbi linken lehet 2019. november 8. péntek, 18 óráig:
https://forms.gle/AbtSTW7CSX6vkEzv7

Útvonal: Sirok – Rozsnak-völgyi kaptárkövek – Egerbakta, Szent-völgyi kaptárkövek – majd az OKT érintésével Bátorba túrázunk. 

Nehézség: közepesen nehéz túra
Időtartam: 6-7 óra
Táv: 16 km
Szint: 280 m

Találkozóhely és időpont: Sirok központjában a Coop Szupermarket előtti parkolóban 9 órakor (Egerből a 8:35-kor induló busszal lehet a helyszínre utazni).

A túra itt ér véget. Bátorból 16:55-kor indul busz Egerbe.

Az autóval érkezők az indulás helyszínén tudnak leparkolni. Bátorból vissza busz Egerbaktai átszállással szintén 16:55-kor indul.

Túravezető: Klein Dávid (+36 30 507 07 47)

Comments are closed.