Bükkaljai KőkulTÚRA 2019 – Demjén és Egerszalók kőemlékei

Bükkaljai KőkulTÚRA 2019 – Demjén és Egerszalók kőemlékei

Demjénben és Egerszalókon folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA. A túra során a Bükkalja más-más településeinek környékére kalauzoljuk a résztvevőket, ahol bemutatjuk a kőkultúra értékeit.

Október 19-én, szombaton Demjén és Egerszalók kőkultúrához kapcsolódó emlékeit fogjuk megtekinteni, ahol láthatunk barlanglakásokat, kőhodályt, kőbújókat és természetesen kaptárköveket.

A program ingyenes – a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásának köszönhetően -, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az alábbi linken lehet 2019. október 18. péntek, 18 óráig:
https://forms.gle/hC7eMrJGTf1Zknf8A

Útvonal: Demjén, Művelődési Ház – Kő-tető kaptárkövei – kőhodály – Hegyeskő-tetői kaptárkövek – Egerszalók, „Sódomb” (mésztufagát) – Kőbojtár – Menyecske-hegyi csőszkunyhó (Kőasszony) – Betyár-bújó – Egerszalók, barlanglakások és Sáfrány Kert

Nehézség: közepesen nehéz túra 
Időtartam: 6-7 óra

Találkozóhely és időpont: Demjén, Művelődési Ház (Petőfi Sándor u. 27.); 9:30-kor (indulás legkésőbb 9:40-kor).

Az autóval érkezőknek javasoljuk, hogy Egerszalókon parkoljanak le és szálljanak fel a 9:14-kor Demjénbe induló buszra, így a túra végén már az autójukhoz érkeznek.

Buszok vissza Egerbe, a túra végeztével Egerszalókról: 16:32; 17:17

Túravezető: Klein Dávid (tel.: +36-30-507-0747)

Comments are closed.