EGRI TERMÉSZETISMERETI ESTEK: Dr. Újváry Dóra és Gombkötő Péter előadása – A farkasok viselkedése

EGRI TERMÉSZETISMERETI ESTEK: Dr. Újváry Dóra és Gombkötő Péter előadása – A farkasok viselkedése

Szeretettel meghívjuk az „Egri Természetvédelmi Estek” programsorozat májusi „farkasos” előadására, melynek témája: A farkasok viselkedése

Előadó: Dr. Újváry Dóra (Horkai Animal Training Center) és Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gerinces zoológiai szakreferense.

Időpont: 2018. május 7. (hétfő), 17:00

Helyszín: Eger, Eszterházy Károly Egyetem – Tittel Pár Könyvtár (Líceum, Eszterházy tér 1. – Földszint 112-es terem)

Dr. Újváry Dóra előadásában megtudhatjuk, hogy mi a különbség a farkasok élete/viselkedése közt – a természetben, illetve fogságban élő társaik esetében, hogyan nevelik, tartják a farkasokat a Horkai farmon,  és hogy mik a fő különbségek kutya és farkas között, etológiai vizsgálatok alapján.

Az előadást röviden Gombkötő Péter, a BNPI gerinces zoológiai szakreferense nyitja meg, aki felvezeti a témát az erdeinkben élő farkasok jelenlegi helyzetéről. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság először 2015-ben adott hírt az itt született farkaskölykökről. A farkasok kameracsapdákkal történő követése azóta is folyamatos.

Az „Egri Természetismereti Estek” programsorozat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, az Eszterházy Károly Egyetem és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Comments are closed.