„A természetet megismerni nem az iskolapadban, hanem kint, az élő természetben lehet igazán.”
Szakosztályaink


Keresés

Aktív hosszú hétvége a természet és a sportok szerelmeseinek
Aktív hosszú hétvége a természet és a sportok szerelmeseinek


A szombati napot nyeregben töltjük. Mindenki tudja, hogy Eger egy csodálatos történelmi város, de csak kevesen indulnak el a városhatáron túlra felfedezni a festői szépségű Eger környéki hegyvidéket. Ha létezik valahol a nyugalom szigete, akkor bizton kijelenthetjük, hogy itt a nyugalom völgyét és bérceit találjuk.Reggel a kerékpárkölcsönzőben felvesszük a kerékpárjainkat és az egész napot az Eger környéki hegyek és völgyek között kalandozva töltjük.
Egerből rövid tekerés után eljutunk a Berva-völgybe ahonnan már gépjármű forgalomtól mentes úton, a lombos fák alatt haladunk a Bükki rengetegben. Figyelem, a csodálatos panoráma vonzza a tekintetet – és emellett nehéz lesz a kerékpárt egyenesben tartani! Az út kígyószerűen tekeregve járja be a környék legszebb tájait. Az idő megállni látszik így szinte észrevétlen jutunk el Felsőtárkányba. Tova gurulunk egészen a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjáig, majd tovább a mellette fekvő tóig. Szusszanás közben végignézhetjük a tóparti kőmúzeum földtörténeti darabjait. Ezt követően elpedálozunk a Várhegy felé, száguldás az eger fölé magasodó Egedre és végül az Eger környéki szőlők érintésével zárjuk túránkat és jutunk vissza a városba.


Táv: kb. 40 km, szintemelkedés: 800 m
Időtartam: sok pihenővel, igen kényelmesen 6-7 óra


A vasárnapi napot a Tisza-tavon töltjük. Az Egertől 50 km-re fekvő Tisza-tó valóságos vízi paradicsom számtalan szigettel, holtággal, lagúnával, hangulatos nádasokkal, tündérrózsa-mezőkkel tarkítva. A Tisza-tó rendkívül kedvező a vizes élőhelyek madárfajai számára, ennek köszönhetően mintegy 200 madárfaj lelt otthonra ebben a mesés környezetben.
A túránk során a Tisza-tó vadregényes vízivilágának esszenciájából kapunk ízelítőt, hiszen útvonalunk az ártéri facsoportok által szegélyezett vízmosások és a nádasok közt megbúvó belső tavak legszebbikeit érinti (Porong-tava, Ispán-tava).


A balesetvédelmi oktatást, valamint az evezés alapjainak bemutatását követően ellökjük hajóinkat a parttól. A nap folyamán rövid túrát teszünk a Tisza-tó néhány szűk csatornájának, és nagyobb, nyílt vízfelületeinek érintésével, megfigyeljük a mellettünk szárnyra kapó vízimadarakat, gyönyörködünk a tündérrózsák márványosan tündöklő fehérségében, majd a nap élményeivel eltelve térünk vissza a Poroszlóra.


Időpont: 2012. május 26-27
Minimum létszám: 8fő
Ár: 8000Ft/fő

Az ár tartalmazza:
• a balesetvédelmi oktatást és az evezés alapjainak bemutatását
• a kerékpár, a bukósisak, a kenu, mentőmellény és evezőlapát kölcsönzését
• a túravezetést (képzett, tapasztalt túravezetőkkel)

Letölthető programleírás: Aktív hosszú hétvége a természet és a sportok szerelmeseinek[.pdf]
Adó 1%
2014 szeptember
Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Kiemelt ProjektekPartnereink

Az oldalon található információk és képek a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület tulajdonát képezik.