„A természetet megismerni nem az iskolapadban, hanem kint, az élő természetben lehet igazán.”
Szakosztályaink


Keresés

KÜLDETÉSÜNK

KÜLDETÉSÜNK

Az egyesület célja az élő és élettelen természeti értékek és kulturális örökségünk védelme, az ehhez kapcsolódó tudományos tevékenység, ismeretterjesztés, környezettudatos nevelés, információnyújtás, a fenntartható fejlődés gyakorlatának népszerűsítése és a régióban található hátrányos helyzetű térségek alternatív fejlesztési lehetőségeinek felkutatása.
Az egyesület célját az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg:

1.      A természetvédelem, ezen belül is kiemelten a földtudományok tárgykörébe tartozó természeti értékek védelme (továbbiakban: földtani természetvédelem), földtani természetvédelmi értékek feltárása, kutatása, megismerése és megismertetése, valamint hasznosításának érdekében tudományos kutatás szervezése, segítése.

2.     
A természet-, környezet- és kulturális örökségvédelem és az ehhez kacsolódó társadalmi-, érdekképviseleti-, szakmai- és információs feladatok széleskörű ellátása, tervezése és kivitelezése.

3.     
A természeti értékekhez kapcsolódó kutatás, oktatás, környezettudatos nevelés és szemléletformálás.

4.     
Hazai, külföldi és nemzetközi szervezetekkel való együttműködés és kapcsolattartás.

Tevékenységeink között alakulásunk óta fontos helyet foglalnak el a túrák, az ismeretterjesztő kirándulások, rendezvények és a környezeti nevelési programok. Véleményünk szerint a természetet megismerni nem az iskolapadban, hanem kint, az élő természetben lehet igazán.


Adó 1%
2014 október
Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Kiemelt ProjektekPartnereink

Az oldalon található információk és képek a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület tulajdonát képezik.