„A természetet megismerni nem az iskolapadban, hanem kint, az élő természetben lehet igazán.”
Szakosztályaink


Keresés

Találkozzon a Lakcímkével a Föld Napján!

Mit szólna, ha kiderülne, hogy Ön éves szinten több tízezer forintot dob ki az ablakon a nem megfelelő fűtési rendszer, a rossz szigetelés, vagy más energetikai okok miatt? A legtöbb magyarországi lakás esetében sajnos ez a helyzet. A Lakcímke, azaz az energiatanúsítvány segítségével, a jövőben egy takarékosabb, kényelmesebb, értékesebb és környezetkímélőbb otthont mondhat a magáénak.


Az Energia Klub által 2008-ban indított országos Lakcímke kampány közvetlen célja az energiatanúsítvány minél szélesebb körű megismertetése és támogatása. Az érdeklődők a kampányban hasznos és praktikus tanácsokat kapnak ahhoz, hogyan lehet otthonunk értékét és komfortját növelni úgy, hogy energiaszámlánk és a környezet terhelése egyszerre csökkenjen.

Az idei évben az Energia Klub 11 civil szervezet közreműködésével az ország 44 településén 65 rendezvényt tart, a programot a fentiek mellett a megújult Lakcímke honlap, a több mint 100 oldalas ingyenes „Lakcímke” kiadvány. valamint számos médiamegjelenés is segíti. A Lakcímkével Egerben legközelebb 2009. április 22-én, szerdán 9 és 17 óra között, az Érsekkertben, a városi Föld Napja rendezvény keretei között megrendezésre kerülő lakossági tájékoztató napon találkozhat.
 
A cikket írta: Norbi 2009. április 15. szerda - 08:06:36 | | Nyomtatóbarát változat
Megoszt:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Konferencia

Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Civil Szervezetek!

A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület „Civil szervezetek nemzetközi tapasztalatai és azok hazai környezetben történő hasznosítása” címmel konferenciát rendez a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma támogatásával. A konferencia célja az egri és Eger környéki civil szervezetek nemzetközi tapasztalatainak hazai elterjesztése és átadásának segítése, továbbá az e téren szerzett tapasztalatok és eredmények megvitatása.

A konferencia 2009. április 20-án hétfőn 13 órától kerül megrendezésre a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának Felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontjának konferenciatermében, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és szervezetét.
A konferencián nemzetközi együttműködéssel kapcsolatos előadások hangzanak el civil szervezetek képviselőitől, illetve megvitatásra kerülnek az e téren szerzett tapasztalatok és eredmények.

A konferencia programtervezete letölthető itt.

Bízva megtisztelő részvételében, várjuk jelentkezését legkésőbb 2009. április 15-ig a következő elérhetőségeken:

Klein Dávid – tel.: 30/50-70-747 – e-mail: -Email-
Havasi Norbert – tel.: 20/21-81-450 – e-mail: -Email-

 
A cikket írta: Norbi 2009. április 06. hétfő - 13:00:36 | | Nyomtatóbarát változat
Megoszt:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Világjáró Klub
A következő programot szeretném a figyelmetekbe ajánlani:

Az egri Művészetek Házában (Ifjúsági Ház) április 1-én szerdán este 7 órától Klein Dávid tart előadást Kelet-Törökországról, illetve az Ararátról a Világjáró Klubban.

 
A cikket írta: Norbi 2009. március 31. kedd - 17:58:12 | | Nyomtatóbarát változat
Megoszt:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Mielőtt rajtahagynánk a lábunk a gázpedálon...
...gondoljunk azokra az idegesítő szúnyogcsípésekre nyáron.Megérkezett a tavasz, "ébredezik" a természet. Védett kétéltűink, a békák, téli álmukból ébredve megkezdték vonulásukat a vízterek felé. Mint minden más állatfaj esetében, a békák viselkedése mögött is a végső cél: a szaporodási siker maximalizálása bújik meg. A békák vonulásuk során gyakran kénytelenek közutakat keresztezni, hogy a szaporodásukhoz elengedhetetlenül szükséges víztereket elérjék. Hovatovább, egyes fajok (pl. a barna varangy (Bufo bufo)) esetében az úttestek az egyszeri átkelésnél még több veszélyt is jelentenek - hiszen a hímek már a víz felé vonulás során, útközben megpróbálják "megtalálni párjaikat", a nőstényeket. Számukra a sima aszfalt kitűnő terepet biztosít ehhez, hiszen minden akadályozó tényezőtől (pl. ágak, avar, kövek stb.) mentesen, sík terepen, messzire ellátva, könnyebben észreveszik a vonuló nőstényeket. Ebből kifolyólag gyakran láthatunk az út mentén, illetve magán az úttesten ülő, "nyakukat nyújtogatva nézelődő" egyedeket.

Sajnos a mi kényelmünket biztosítani hivatott, több száz, esetenként több ezer kg-os gépjárművek a békák számára a sikeres szaporodás helyett sok esetben a biztos halált jelentik.

A békák - mint minden hazánkban honos kétéltű faj - Védett! állatok, pénzben kifejezett természetvédelmi értékük fajtól függően 2000 - 10000 Ft között váltakozik egyedenként. Mindemellett az ember számára ártalmatlan, mi több, hasznos állatok.

Ezúton kérünk Mindenkit, hogy ha útja során béka-vonulással érintett útszakaszon halad át, lassítson le gépjárművével, és kerülje ki ezeket a számos emberi eredetű, és természeti hatás által egyaránt fenyegetett, globálisan veszélyeztetett állatokat!

Megértésüket, és segítő együttműködésüket köszönjük!
 
A cikket írta: e107 2009. március 30. hétfő - 11:21:20 | | Nyomtatóbarát változat
Megoszt:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Egy óra a Földért - Kapcsold le a villanyt!!

Március 28-án este 20:30-kor a WWF klímaváltozás elleni akcióján, a Föld Óráján Budapesten kívül négy megyeszékhely: Győr, Eger, Tatabánya és Székesfehérvár fényei alszanak el, világszerte pedig közel ezer város csatlakozott. Elsötétül Párizs, a fény városa, Sydney, Rio de Janeiro, London, Peking, Róma, Moszkva, Los Angeles, Hong Kong, Dubai, Szingapúr, Athén, Buenos Aires, Toronto, Sydney, Mexikóváros, Isztambul, Koppenhága, Manila, Las Vegas, Brüsszel, Fokváros és Helsinki.
Csatlakozz a Föld Órájához Te is, kapcsold le a világítást és regisztrálj az earthhour.org weboldalon!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az akció keretében lekapcsolja jellegzetes épületeinek díszvilágítását, így egy órára elsötétül a Minorita templom, a Dobó I. szobor, a Székesegyház, a Líceum, a Várfal a várzászlóval együtt, a Dobó I. Gimnázium, a Minaret, a Hatvanas ezred emlékmű, az 56-os emlékmű, a Ráctemplom, a Felnémeti templom és a Ciszterci templom.

A video amit meg kell nézni, hogy még jobban átérezd a jelentőségét ennek az eseménynek: EarthHour video


Bizonyítsuk be együtt, hogy globális összefogással eredményesen léphetünk fel a klímaváltozás ellen!
 
A cikket írta: Szacska Viktor 2009. március 27. péntek - 13:39:20 | | Nyomtatóbarát változat
Megoszt:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:  1 2 3 ... 17 [18] 19 ... 22 23 24
Adó 1%
2014 szeptember
Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Kiemelt ProjektekPartnereink

Az oldalon található információk és képek a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület tulajdonát képezik.