background

Egri Zöld Kör - Denevérfogás az Érsekkertben

Idén sem maradhat el a Kaptárkő Egyesület Élővilágvédelmi Szakosztály nyári Egri Zöld Kör programja, a közkedvelt denevérfogás. A szakmai előadás és terepi hálózás, detektorozás során ismertetjük az érdeklődőkkel e repülő emlősök változatos, csodás világát, eloszlatva ezzel a denevérek köré szőtt tévhiteket, hiedelmeket. Testközelről is megismerkedhetnek a bőregerekkel azok a gyerekek és felnőttek, akik a hálózás alkalmával a befogott állatokat megsimogatják. A detektor segítségével pedig az állatok által kibocsátott ultrahangokat fölfogjuk és beazonosítjuk a különböző fajokat a sötétben.
A hallgatóság sok hasznos információt szerezhet az Érsekkertben is megtalálható repülő emlősök életéről: megtudhatják miért csak
szürkületkor, vagy este láthatjuk őket, mi az oka annak, hogy egyre gyakrabban költöznek be az emberi településekre, hogyan tájékozódnak a sötétben?

Időpont: 2017. június 7. szerda, 21:00-22:00
Találkozóhely: 20:45 és 21:00 között az Érsekkerti Zenepavilonnál (Eger, Klapka utca - Egészségház utca kereszteződés Érsekkerti bejárata)
Előadó: Gombkötő Péter, zoológiai referens (Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)
Helyszín: Eger-patak (Érsekkerti sétány)

​A program ingyenes!​ Gyermekbarát rendezvény.

A program eső esetén elmarad. Pótlása egy későbbi időpontban lesz megtartva.

2017  Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület   globbers joomla templates